Kuka minä olen?


Moikka! Olen Janni, ujohko extrovertti ja epäsovinnainen innostuja. Tykkään rämpiä metsissä, olla auringossa, pyöräillä liian lujaa, vaihtaa huonekalujen järjestystä ja rakentaa ihan mitä vaan. En kestä kokonaista talvea enkä rutiineja. Rakastan erittäin vaihtelevaa työtäni, jossa saan olla täysin oma itseni.

Olen tietysti intohimoinen kuvittaja. Ja mestari muuttamaan sotkuiset ajatuskartat upeiksi ja kiinnostaviksi kuvituksiksi, palvelemaan toivottua tarkoitusta. Vahvimmillani olen, kun kuvituksista saa paistaa värit, mielikuvitus, huumori ja rentous. Mutta sen jo varmaan huomasitkin. 

Yhteistyötä tehdessä minusta on tärkeämpää kenelle ja miksi teen kuin mitä teen. Tärkeitä asioita minulle ovat mm. luonto, tasa-arvo, taide sekä lapsen oikeus lapsuuteen. Sellaista ei olekaan kuin liian villi idea.

pieni Tarina elämästäni


Ideointi ja väsäily alkoi jo varhain. Vain varpaat näkyivät minun penkoessa kotikyläni roskakatoksesta mitä upeampia aarteita puumajaamme. Barbileikissä olennaisinta oli kissatelineen sisustaminen taloksi ja vaatekaapin hyllyt täyttyivät 25 huoneisella pahvilaatikkonukkekodilla. Minä maalailin, suunnittelin, tuunailin ja rakentelin. Paljon.

En kuitenkaan loikannut yhtäkkiä intohimoisesta askartelijasta unelma-ammattiini kuvittajaksi vaan ehdin opiskella itseni lastenohjaajaksi. Se ehkä selittääkin, miksi kuvittaminen etenkin lapsille tuntuu niin kiinnostavalta ja tärkeältä. 

Haaveilen paljon ja toteutan myös paljon. Aivan kaikkea en millään ehdi. Unelmatöitäni ovat sellaiset, joissa kuvituksen tilaaja on niin innoissaan omasta projektistaan, etten minäkään meinaa pysyä housuissani.


Ps. Aion muuttaa pakettiautoon.

usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä kuvitus maksaa?

Jokainen kuvitustyö on yksilöllinen. Kuvituksen hinta muodostuu luovasta työstä sekä käyttöoikeuksista. Luovan työn hintaan vaikuttaa mm. aihe, tekniikka ja työn monimutkaisuus. Käyttöoikeuksien hinta riippuu siitä, kuinka laajasti kuvitusta tullaan käyttämään. Voit pyytää hinta-arviota täällä!

Missä saan käyttää tilaamaani kuvitusta?

Valmiita kuvituksia saat käyttää niissä tarkoituksissa, joista olemme yhdessä sopineet. Mikäli haluat käyttää kuvitusta myös muissa kuin sovituissa tarkoituksissa, voit ostaa lisää käyttöoikeuksia!

Kuinka kauan kuvittamisessa menee?

Se selviää vain tarkemmin kysymällä! Yleisesti ottaen olen ripeä työskentelijä ja työt saadaan usein hoidettua asiakkaan toiveiden mukaan.

Teetkö logoja?

En valitettavasti. En tee vektoroituja kuvituksia, jollainen logokin on.

Miten kommunikoimme työskentelyn aikana? 

Virallisemmat ja pitkät tekstit sekä sopimusasiat tykkään pitää sähköpostissa. Muutoin minua voi lähestyä esim. Instagramissa tai Whatsappissa.

Mitä ovat käyttöoikeudet?

Kuvitus on teos, johon kuvittajalle syntyy tekijänoikeudet, eli et siis automaattisesti omista ostamaasi kuvitusta. Kuvitusta ostaessasi ostat oikeastaan oikeuksia käyttää kuvitusta, eli käyttöoikeuksia. Käyttöoikeudet rajataan esimerkiksi käyttötarkoituksen, -ajan ja -paikan mukaan. Harvoin tarvetta on ihan kaikille maailman oikeuksille, ja harvoin niihin on budjettiakaan ;)

Voinko muokata kuvitusta?

Kuvitusta ei saa muokata tekijänoikeuksien vuoksi, ellei toisin ole sovittu. Muokkauksilla tarkoitetaan esimerkiksi kuvituksen päälle laitettavia filttereitä ja tekstejä.