KUVITTELIJABLOGI

Täällä blogissa kurkistetaan kuvittajan arkeen sekä kuvitusalaan herätellen samalla omaa luovuutta ja leikkiä

Pelkän hassun kuvan piirtäminen ei maksaisi näin paljoa. Työssäni kuvittajana on kyse ennen kaikkea asiakkaan sekä kohderyhmän ymmärtämisestä ja vasta sitten kuvan luomisesta. Minä en kuitenkaan ymmärrä kaikkea ja kaikkia, enkä ehkä haluakaan ymmärtää. Mutta toisaalta, en myöskään osaisi listata kaikkea sellaista, mitä ymmärrän, osaan ja haluan...

Värityskuvia

30.03.2023

Hetki omaa aikaa? Yhteinen taiteilutuokio lapsen kanssa? Ajanvietettä koko kaveriporukalle!

Oman persoonallisuuden ja ominaisuuksien tunnistaminen on olennaista esimerkiksi valitessa ammattia tai asuinpaikkaa. Kun tunnet itsesi, osaat kertoa myös muille kuka olet ja mikä sinua kiinnostaa. Oivalluksien myötä eteesi avautuu uusia mahdollisuuksia tehdä sitä, mistä nautit.

Rojahdin sängylle laskien tunteja seuraavan työpäivän alkuun. Oli vasta maanantai. Oli ollut pimeää, kun menin töihin. Oli pimeää, kun pääsin töistä. Seuraavana aamuna en lähtenyt töihin. Mikään ei siinä kohtaa tuntunut oikealta.

Ehkä sinäkin mietit näitä?

Mitä kuvitus maksaa?

Jokainen kuvitustyö on yksilöllinen. Kuvituksen hinta muodostuu luovasta työstä sekä käyttöoikeuksista. Luovan työn hintaan vaikuttaa mm. aihe, tekniikka ja työn monimutkaisuus. Käyttöoikeuksien hinta riippuu siitä, kuinka laajasti kuvitusta tullaan käyttämään. Voit pyytää hinta-arviota täällä!

Missä saan käyttää tilaamaani kuvitusta?

Valmiita kuvituksia saat käyttää niissä tarkoituksissa, joista olemme yhdessä sopineet. Mikäli haluat käyttää kuvitusta myös muissa kuin sovituissa tarkoituksissa, voit ostaa lisää käyttöoikeuksia!

Kuinka kauan kuvittamisessa menee?

Se selviää vain tarkemmin kysymällä! Yleisesti ottaen olen ripeä työskentelijä ja työt saadaan usein hoidettua asiakkaan toiveiden mukaan.

Teetkö logoja?

En valitettavasti. En tee vektoroituja kuvituksia, jollainen logokin on.

Miten kommunikoimme työskentelyn aikana? 

Virallisemmat ja pitkät tekstit sekä sopimusasiat tykkään pitää sähköpostissa. Muutoin minua voi lähestyä esim. Instagramissa tai Whatsappissa.

Mitä ovat käyttöoikeudet?

Kuvitus on teos, johon kuvittajalle syntyy tekijänoikeudet, eli et siis automaattisesti omista ostamaasi kuvitusta. Kuvitusta ostaessasi ostat oikeastaan oikeuksia käyttää kuvitusta, eli käyttöoikeuksia. Käyttöoikeudet rajataan esimerkiksi käyttötarkoituksen, -ajan ja -paikan mukaan. Harvoin tarvetta on ihan kaikille maailman oikeuksille, ja harvoin niihin on budjettiakaan ;)

Voinko muokata kuvitusta?

Kuvitusta ei saa muokata tekijänoikeuksien vuoksi, ellei toisin ole sovittu. Muokkauksilla tarkoitetaan esimerkiksi kuvituksen päälle laitettavia filttereitä ja tekstejä.