Kuka on sopiva kuvittaja?

09.01.2024

Pelkän hassun kuvan piirtäminen ei maksaisi näin paljoa. Työssäni kuvittajana on kyse ennen kaikkea asiakkaan sekä kohderyhmän ymmärtämisestä ja vasta sitten kuvan luomisesta. Minä en kuitenkaan ymmärrä kaikkea ja kaikkia, enkä ehkä haluakaan ymmärtää. Mutta toisaalta, en myöskään osaisi listata kaikkea sellaista, mitä ymmärrän, osaan ja haluan kuvittaa. 

Olen pohtinut paljon, mitä sitten kirjoitan kuvittaja-profiiliini kuvaukseen ja mitä kerron uusille tuttavuuksille, kun en ole "pattern designer" tai "potrettimaalari"?

Ja mistä voit tietää, että olen sinulle sopiva kuvittaja?


Mitä kieltä sinä puhut?

Minä puhun huumoria, innostusta, leikkisyyttä, ideoita ja rohkeutta, myös herkkyyttä. Puhummeko samaa kieltä? Ymmärretäänkö me toisiamme? Yhteisen kielen löytäminen tekee kaikesta vaivattomampaa ja mukavampaa. Mahdollisista erimielisyyksistäkin selvitään helpommin hymy suin.

Pelkkä kieli ei riitä.

Vaikka tulisimme toimeen kuin vanhat ystävät, en tekisi kuvituksia esimerkiksi pikamuotia tai lihatuotteita valmistavalle yritykselle. Miksi? Minulle on tärkeää, että meillä on myös yhteinen päämäärä. Tärkeistä asioista mieleeni nousee päällimmäisinä luonto, lapsen oikeus lapsuuteen, hyvinvointi ja luovuus. Mikä on sulle tärkeää? Mitä projektilla ja kuvituksella halutaan viestiä?

Tiivistettynä:

Yhteinen kieli tekee yhteistyöstä sujuvampaa ja yhteinen päämäärä merkityksellisempää. Ainiin, tietysti kannattaa kurkata sinne kuvittajan portfolioonkin. Onko kuvitustyyli miellyttävä ja tarpeeseen sopiva?

Kuvitusprosessi ilman näitäkin voi toimia, mutta sellaisia töitä en itse toivo enää vetäväni puoleeni. Mutta no stress! Ei tässä tarvitse lähteä mitään testejä tekemään, yleensä sen vain tuntee, kun on oikeiden tyyppien seurassa. 

Jos jostakin tärkeästä projektistasi uupuu kiinnostava visuaalinen ulkoasu ja tuntuu, että me voitaisiin olla ne oikeat tyypit toisillemme, ota rohkeasti yhteyttä! Mulle voi laittaa mailia tai soittaa ja täällä Turussa lähden mielelläni myös kahville (=teelle) suunnittelemaan.

Psst! Lukaisitko muuten jo kuvituksen tilaajan muistilistan?
Ja hei! Jos tuntuu, etten minä ollut nyt se The kuvittaja, voit jatkaa etsintöjä esimerkiksi Kuvittajat ry:n sivuilta sekä Instagramista #olenkuvittaja