Kuvituksen tilaus

Käyttöoikeudet, briiffit, sopimukset ja muut kuvituksen tilaamiseen liittyvät seikat voivat tuntua monimutkaisilta, mutta säästetään me energiaa mielummin luovuudelle ja ideoille! Alla olevista muistilapuista löydät lyhyesti oleellisimmat tiedot ja aiheet, joita kannattaa miettiä ennen kuvituksen tilaamista.

Ehkä sinäkin mietit näitä?

Mitä kuvitus maksaa?

Jokainen kuvitustyö on yksilöllinen. Kuvituksen hinta muodostuu luovasta työstä sekä käyttöoikeuksista. Luovan työn hintaan vaikuttaa mm. aihe, tekniikka ja työn monimutkaisuus. Käyttöoikeuksien hinta riippuu siitä, kuinka laajasti kuvitusta tullaan käyttämään. Voit pyytää hinta-arviota täällä!

Missä saan käyttää tilaamaani kuvitusta?

Valmiita kuvituksia saat käyttää niissä tarkoituksissa, joista olemme yhdessä sopineet. Mikäli haluat käyttää kuvitusta myös muissa kuin sovituissa tarkoituksissa, voit ostaa lisää käyttöoikeuksia!

Kuinka kauan kuvittamisessa menee?

Se selviää vain tarkemmin kysymällä! Yleisesti ottaen olen ripeä (malttamaton) työskentelijä ja työt saadaan usein hoidettua asiakkaan toiveiden mukaan.

Teetkö logoja?

En valitettavasti. En tee vektoroituja kuvituksia, jollainen logokin on.

Miten kommunikoimme työskentelyn aikana? 

Tärkeät ja pidemmät viestit sekä sopimusasiat tykkään pitää sähköpostissa. Muutoin minua voi lähestyä esimerkiksi Instagramissa tai Whatsappissa.

Mitä ovat käyttöoikeudet?

Kuvitus on teos, johon kuvittajalle syntyy tekijänoikeudet, eli et siis automaattisesti omista ostamaasi kuvitusta. Kuvitusta ostaessasi ostat oikastaan oikeuksia käyttää kuvitusta, eli käyttöoikeuksia. Käyttöoikeudet rajataan esimerkiksi käyttötarkoituksen, -ajan, -levikin ja -paikan mukaan. Harvoin tarvetta on ihan kaikille maailman oikeuksille, ja harvoin niille on budjetissakaan tilaa.

Voinko muokata kuvitusta?

Kuvitusta ei saa muokata tekijänoikeuksien vuoksi, ellei toisin ole sovittu. Muokkauksilla tarkoitetaan esimerkiksi kuvituksen päälle laitettavia filttereitä ja tekstejä. Kaikesta voidaan sopia, kysy rohkeasti!